Здорова молодь – здорова нація. Шкода тютюнопаління»

Здорова молодь – здорова нація. Шкода тютюнопаління»

«Щоб кинути палити, не починай!»

Упродовж тижня, який передував святкуванню в другу суботу вересня Дня фізичної культури і спорту України та відповідно до плану виховної роботи на 2023 – 2024 навчальний рік, у навчальних групах 1 – 3 курсів викладачами фізичної культури коледжу була проведена виховна година «Здорова молодь – здорова нація. Шкода тютюнопаління». Захід пройшов за активної участі студентів, у формі обговорення фактів викладених у презентації до нього.
Нагадаємо, що в рамках проєкту «Здорова молодь – здорова нація» заплановано чотири заходи: флешмоб «Я і спорт»; виховна година ««Здорова молодь – здорова нація. Шкода тютюнопаління»; онлайн спортивно-виховний захід «Олімпійський тиждень». Конкурс із силових вправ «Здорова молодь – здорова нація» для студентів 2 – 3 курсів та спортивний онлайн захід до Дня захисників та захисниць України, «Сила, мужність та відвага» для студентів 1 курсу.
У сучасному суспільстві куріння, на жаль, це поширена звичка серед різних груп населення, у тому числі серед жінок, підлітків… Згідно зі статистичними даними у світі налічується близько 1 млрд людей, які регулярно вживають тютюн. Нікотинова залежність – серйозна небезпека для здоров’я, тому що, насамперед, знижується опірність організму курця до нових захворювань і ускладнюється перебіг вже наявних хвороб.
Інформацію про шкоду куріння переконливо демонструє той факт, що в тютюновому димі присутні більше 4 000 хімічних речовин, з яких 250 фармакологічно активні, токсичні, мутагенні, а понад 50 – канцерогенні. Найбільшу небезпеку являють собою смоли, нікотин, чадний газ, що входять до складу тютюнового диму.
В організмі людини немає жодного органу або системи, які б не зазнавали руйнівного впливу від тютюнового диму і його складових речовини. За даними ВООЗ, у всьому світі куріння це причина 90% смертей від раку легенів, 75% – від хронічного бронхіту, який, за статистикою, виникає у 88% курців.
Доведено, що куріння сприяє прискореному біологічному старінню – функціональні показники організму не відповідають віку – можуть порушуватися функції зору і слуху, опорно-рухового апарату. Так само нікотин негативно впливає на зовнішність – погіршується стан шкіри, зубів, волосся.
Безпечного рівня впливу тютюнового диму не існує! Вдихання вторинного тютюнового диму (пасивне куріння) завдає такої ж шкоди здоров’ю, як і безпосереднє вживання тютюну в будь-якій формі.
Пам’ятайте, куріння тютюну (і звичайних сигарет, і кальяну) викликає психологічну та фізичну залежність і призводить до непоправних негативних наслідків для організму.
Відмовтесь від куріння назавжди, і Ви збережете своє здоров’я, здоров’я своїх друзів, своїх майбутніх дітей, своїх рідних та близьких.

Share
Show Buttons
Hide Buttons