«ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ВОЛЕЙБОЛУ»

«ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ВОЛЕЙБОЛУ»

9 лютого 2024 року світова спортивна спільнота від аматорів до професіоналів відзначала 129-ту річницю народження волейболу. Адже саме цього дня 1895 року викладач фізичного виховання коледжу в місті Голіок (США) Вільям Джон Морган уперше запропонував своїм студентам зіграти в нову гру – «Mintonette». Так, нічого дивного, бо на початках своєї історії такий знайомий нам усім волейбол мав назву «Mintonette». За свою більш ніж сторічну історію волейбол пройшов шлях від полегшеної альтернативи баскетболу до олімпійських змагань, від спортивної розваги до одного з найпопулярніших видів спорту у світі.
Не залишились осторонь спортивного свята волейболу і студенти нашого коледжу, які активно долучилися до участі у вікторині «День народження волейболу». Передувала вікторині ретельна підготовка команд навчальних груп до неї, для цього викладачі фізичної культури підготували презентацію «День народження волейболу», вивчаючи матеріал якої, студенти дізналися чимало цікавих фактів про волейбол, згадали олімпійські здобутки українських волейболістів та ін. А з 12 по 16 лютого з напутнього слова адміністрації коледжу розпочався тижневий марафон вікторин, в якому щодня перевіряли свої знання з історії волейболу, його правил, аналізу ігрових ситуацій, олімпійських традицій та ін. збірні команди навчальних груп. На загал у змаганнях узяли участь такі групи: РПЗ 311, ОПК 311, ОПК 212, ОПК 113, ОПК 123, ПТ 311, РПЗ 113, РПЗ 123, РПЗ 222, РПЗ 212, ТО 311, ГМ 113, ТО 212, МІТ 212, ЗА 311, ГМ 212. До речі, слід нагадати про міцні волейбольні традиції нашого навчального закладу: збірні команди коледжу, і дівчат, і юнаків, неодноразово перемагали та здобували призові місця, беручи участь у Спартакіаді міста Харкова серед вищих навчальних закладів I – II рівня акредитації.
Дякуємо всім учасникам за участь у вікторині, за проявлену цікавість, за глибокі знання історії волейболу!!! Пам’ятайте народну мудрість: Ось такий він волейбол: поки м’яч у повітрі ти ще не виграв, але й не програв.

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Show Buttons
Hide Buttons