Співпраця ГУ ДПС у Харківській області

Співпраця ГУ ДПС у Харківській області

У рамках співпраці з Головним управлінням Державної податкової служби у Харківській області студенти ВСП «Харківський комп’ютерно-технологічний  фаховий коледж Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» отримують початкові знання з питань оподаткування: вивчають основи підприємницької діяльності, дізнаються про декларування доходів громадян та податкову знижку, ознайомлюються з електронними сервісами ДПС та інше. Фахівці податкової служби області проводять різноманітні навчальні заходи: лекції, практикуми, вікторини тощо.

Податкові знання – запорука успішного майбутнього наших випускників!


Студентам про податки

опубліковано 17 травня 2023 о 15:33

Фахівці Головного управління ДПС у Харківській області провели черговий онлайн захід з питань оподаткування для студентів та викладачів Харківського комп’ютерно-технологічного коледжу Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». 

Цього разу були розглянуті два питання. Провідний фахівець управління оподаткування фізичних осіб Дмитро Тарасов розповів про оподаткування доходів громадян від операцій з рухомим та нерухомим майном. А з питання застосування реєстраторів розрахункових операцій виступила провідний фахівець управління податкового аудиту Алевтина Капінос. 

Після лекційної частини податківці спілкувалися з учасниками  заходу і відповідали на запитання студентів. 

https://kh.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/677528.html

Податківці навчають молодь

опубліковано 23 березня 2023 о 15:54

Фахівці Головного управління ДПС у Харківській області провели черговий онлайн захід  для студентів Харківського комп’ютерно-технологічного коледжу Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». 

Спікерами виступили начальник управління податкових сервісів Сергій Біланчук та начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб – підприємців управління оподаткування фізичних осіб Крістіна Проценко.

Так, Сергій Біланчук розповів майбутнім ІТ-шнікам як розпочати підприємницьку діяльність, які документи необхідні для реєстрації ФОП, як подати заяву та  отримати електронний цифровий підпис для реєстрації власного бізнесу через онлайн платформи.  

Крістіна Проценко ознайомила студентів з порядком оподаткування підприємницької діяльності та з податковими нюансами перебування на загальній чи спрощеній системі. Також фахівець роз`яснила різницю між декларуванням доходів фізичними особами – підприємцями та громадянами. Зокрема, підкреслила, що з цього року і підприємці, які знаходяться на загальній системі оподаткування, і громадяни надають  декларацію про доходи до 01.05.2023 року. 

Після лекційної частини податківці спілкувалися з учасниками  заходу і відповіли на запитання студентів. 

https://kh.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/663738.html

Харківські податківці навчають молодь

опубліковано 27 лютого 2023 о 09:30

Днями відбулася онлайн лекція на тему: «Деклараційна кампанія 2023. Податкова знижка» для студентів Харківського комп’ютерно-технологічного коледжу Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» (ХКТК НТУ ХПІ). Заняття проводив фахівець управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Харківській області Дмитро Тарасов. 

Податківець повідомив майбутнім програмістам, що з 1 січня 2023 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних у 2022 році. Він підкреслив, що подавати декларацію про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) за минулий рік та сплачувати відповідні податки і збори – конституційний обов’язок громадян та їх особиста підтримка держави, її фінансової безпеки та обороноздатності.

Дмитро Тарасов під час лекції розповів хто повинен  подати податкову декларацію за 2022 рік та самостійно обчислити і сплатити суми податку на доходи фізичних осіб й військового збору.

Окрім того, присутні на вебінарі дізналися, що громадяни можуть подати податкову декларацію за минулий рік для отримання податкової знижки. Зокрема, студентів було поінформовано про право на отримання податкової знижки у разі здійснення  у минулому році витрат на навчання. 

В Головному управлінні ДПС у Харківській області зазначають, що з метою виховання податкової культури майбутніх ІТ-шників податковою службою області заплановано щомісячне проведення онлайн лекцій на податкову тематику для студентів ХКТК НТУ ХПІ.

https://kh.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/657202.html

Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Show Buttons
Hide Buttons