Олімпійський тиждень

Олімпійський тиждень

«Володарі олімпійських кілець»

З нагоди Дня фізичної культури і спорту України, який припадає на другу суботу вересня, та з метою пропаганди здорового способу життя і залучення студентів до занять спортом у коледжі з 9 по 15 вересня 2022 року триває Олімпійський тиждень, у рамках якого заплановано два заходи: інтерактивна вікторина «Володарі олімпійських кілець» та онлайн змагання із силової підготовки.

За декілька днів до проведення вікторини студентам груп ОПК і РПЗ другого і третього курсів було продемонстровано презентацію «Україна на Олімпійських іграх сучасності», інформація якої надалі стала основою запитань до майбутнього змагу інтелектуалів – вікторини.

Отже, 9 вересня п’ять команд – ОПК 211, ОПК 221, ОПК 310, ОПК 320, РПЗ 320, відповідаючи на запитання вікторини «Володарі олімпійських кілець», з’ясовували між собою право називатися найбільш ерудованими знавцями спорту. Потрібно віддати належне підготовці учасників команд, навіть на найбільш складні, а можна сказати і підступні запитання, вони змогли надати чіткі і змістовні відповіді. Підсумкові результати команд були дуже щільними, а на остаточний розподіл місць вплинули лише невеликі неточності у відповідях двох з команд-учасниць. До речі, про команди, до їхнього складу ввійшли такі гравці: ОПК 211 – Гончаров Нікіта, Ільїнська Анастасія, Беденко Світлана; ОПК 221 – Шатун Олексій, Шаронова Вероніка, Куренінов Костянтин, Норка Надія; ОПК 310 – Васильєва Валерія, Воскова Ярослава, Косінов Олександр; ОПК 320 – Левіна Дарина, Петренко Руслан, Сітохін Андрій, Шалімов Микола, Семисал Станіслав; РПЗ 320 – Парфьонов Ігор, Марченко Марія, Нестеренко Нікіта, Тарасенко Анастасія, Нікольченко Олександр. Після підрахунку очок, розподіл місць мав такий вигляд: V місце посіла команда групи ОПК 211 (сума 25 балів), IV та III місце поділили між собою групи ОПК 221 і ОПК 310, відповідно 29 балів, II місце – команда групи РПЗ 320, 30 балів і перемогли у вікторині із сумою балів – 34 студенти групи ОПК 320. Щиро вітаємо призерів і переможців змагань!!! Організатори «Олімпійського тижня» висловлюють подяку адміністрації коледжу, класним керівникам груп та учасникам змагань за допомогу в проведенні вікторини та високий рівень підготовки до неї.

ДЕ СИЛА НЕ МОЖЕ, ТАМ СПРИТНІСТЬ ПОМОЖЕ

З 12 по 15 вересня 2022 року в нашому коледжі тривала друга частина програми «Олімпійського тижня» – змагання із силової підготовки. До неї входили чотири види, а саме: – підтягування на перекладині; – згинання і розгинання рук в упорі на брусах; – згинання і розгинання рук в упорі лежачи; – «планка» на прямих руках. До участі були допущені студенти основної групи.
Потрібно віддати належне учасникам змагань, які, попри проблеми зі зв’язком, відсутність належних умов для занять або навіть велику різницю в часі змогли взяти участь у конкурсі.
А тепер сухі цифри статистики:

  • разом учасників – 44: дівчат – 9; юнаків – 35;
  • підтягування на перекладині: 1 місце Линник Владислав (ОПК 112), 2 місце Маліков Артем (РПЗ 122), 3 місце Мінзар Віталій (ГМ 231), Павлючик Дмитро (ВВ 310);
  • згинання і розгинання рук в упорі на брусах: 1 місце Козак Максим (ОПК 112), 2 місце Перцев В’ячеслав (ВВ 310), 3 місце Айрапетов Даніїл (ТО 310);
  • згинання і розгинання рук в упорі лежачи: 1 місце Леонтьєв Єгор (ГМ 231), 2 місце Артюхов Даніїл (ТО 211), 3 місце Козак Максим (ОПК 112);
  • «планка» на прямих руках: 1 місце Чубукін Микола (ТО 112), 2 місце Сазонов Артем (РПЗ 221), 3 місце Шепеленко Ангеліна (ВВ 310).
  • підтягування на перекладині (дівчата): 1 місце Гаман Софія (ВВ 310);
  • згинання і розгинання рук в упорі лежачи (дівчата): 1 місце Гаман Софія (ВВ 310);
  • «планка» на прямих руках (дівчата): 1 місце Шепеленко Ангеліна (ВВ 310); 2 місце Густвіцька Катерина (РПЗ 112); 3 місце Огай Єлизавета (РПЗ 221).
    Отже, поставлені завдання – розвиток фізичних якостей та популяризація фізичної культури і спорту серед студентів виконані.
    А нагородою учасникам змагань був позитивний настрій, заряд бадьорості та високі оцінки.
    Дякуємо всім за участь!!!
Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Show Buttons
Hide Buttons