Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід серед студентів до Міжнародного дня студентського спорту

Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід серед студентів до Міжнародного дня студентського спорту

З 17 по 25 вересня 2024 року серед студентів 2 – 3 курсів нашого коледжу тривали онлайн змагання із силової підготовки «Здорова молодь – здорова нація», присвячені Всеукраїнському фізкультурно-оздоровчому заходу серед студентів до Міжнародного дня студентського спорту.

Нагадаємо, що Рішенням 38-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО (2015 рік, м. Париж) 20 вересня оголошено Міжнародним днем студентського спорту. В Україні цей день відзначають щорічно з 2017 року. Міжнародний день студентського спорту – це свято рухової активности та спорту студентської молоді.

За програмою онлайн змагання із силової підготовки наші студенти змагалися в таких конкурсах – дівчата: «Човник» (к-ть разів), Згинання і розгинання рук в упорі лежачи, стоячи на колінах (к-ть разів), Черевний прес (к-ть разів); юнаки: Підтягування на перекладині (к-ть разів), Згинання і розгинання рук в упорі лежачи (к-ть разів), «Планка» на прямих руках (час, с.), Згинання і розгинання рук в упорі на брусах (к-ть разів).

Кожен учасник мав право вибрати будь-яку кількість конкурсів на свій розсуд. До речі, серед дівчат четверо виступили в усіх трьох конкурсах (ЖИВОДАН Єлизавета та ЛЕЛЮК Марія – РПЗ 213; АДЖИМЯН Камєлія – ОПК 213, ЛИТВИНЕНКО Анна – ОПК 223), а серед юнаків багатоборців було лише троє (ГЛАДУН Олександр – ОПК 213, НАЗАРЕНКО Олександр – ПТ 213, ПОПОВ Максим – ГМ 312).

У вправі «Човник» на загал боролися за перемогу семеро студенток, підсумком чого були такі результати: 1 місце ЖИВОДАН Єлизавета, РПЗ 213 (100 разів); 2 місце ГУСТВІЦЬКА Катерина, РПЗ 312 (50 разів); 3 місце НЕЖЕЛЬСЬКА Лілія, РПЗ 312, ЛЕЛЮК Марія, РПЗ 213 (30 разів).

П’ятеро учасниць було в конкурсі «Згинання і розгинання рук в упорі лежачи, стоячи на колінах». АДЖИМЯН Камєлія, ОПК 213 з результатом 30 разів посіла перше місце; другими були ЛЕЛЮК Марія (РПЗ 213) та ЛИТВИНЕНКО Анна (ОПК 223), їхній показник – 25 разів, а замкнула призову трійку ЖИВОДАН Єлизавета (РПЗ 213), 20 разів.

Найбільша кількість учасниць, таких було десятеро, вибрала вправу «Черевний прес», в якій 1-ше місце здобула студентка групи РПЗ 223 Дьяконова Єлизавета, показавши результат 47 разів, за нею на 2-му місці розташувалася ЖИВОДАН Єлизавета (РПЗ 213), 42 рази, а представниця групи РПЗ 312 ГУСТВІЦЬКА Катерина з результатом 40 разів посіла 3-тє місце.

Не менш напружено точилася боротьба й серед юнаків.

Першим у вправі «Підтягування на перекладині» був МОРОЗ Богдан з ПТ 213 (23 рази), за ним КОЗАК Максим, ОПК 312 (21 раз), а третє місце з результатом 20 разів поділили між собою КРАВЧЕНКО Андрій (ТО 312), ХАРЧЕНКО Михайло (ПТ 213) та ЗАКОРКО Ярослав (ГМ 312). На загал у цьому конкурсі мірялося силами 20 учасників.

Конкурс «Згинання і розгинання рук в упорі лежачи» привернув найбільше увагу, у ньому вирішили позмагатися 29 учасників. А найсильнішим серед усіх виявився КОЛЧІН Максим (РПЗ 312), 63 рази, другий результат, 61 раз, показав КОЗАК Максим з групи ОПК 312, на третьому місці п’єдесталу – МОРОЗ Богдан (ПТ 213), 55 разів.

Єдиний конкурс, в якому враховувалася не кількість повторювань, а час виконання вправи – це «Планка» на прямих руках». Охочих перевірити свою витривалість було 19 учасників. Представник групи ПТ 312 ВОЛШУКОВ Єгор зберігав нерухоме положення тіла впродовж 303 секунд, ГАЛАЙБА Дмитро (РПЗ 213) поступився йому лише трьома секундами – це друге місце, а з результатом 286 секунд ЧУБУКІН Микола посів третє місце.

«Згинання і розгинання рук в упорі на брусах», мабуть, через специфіку самої вправи та подекуди через відсутність устаткування для її виконання привернула увагу лише 8 учасників. Розподіл призових місць був такий: 1 – МІРОШНИЧЕНКО Євген, ТО 213, 47 разів; 2 – КОЗАК Максим, ОПК 312, 46 разів; 3 – МОРОЗ Богдан, ПТ 213, 35 разів.

Разом в онлайн змаганні із силової підготовки «Здорова молодь – здорова нація», присвяченому Всеукраїнському фізкультурно-оздоровчому заходу серед студентів до Міжнародного дня студентського спорту взяло участь 50 студентів – 11 дівчат і 39 юнаків.

Переможці та учасники були нагороджені грамотами від адміністрації ВСП «ХКТФК НТУ «ХПІ».

Усі конкурсанти гідно представили свої навчальні групи, вони були сповнені жаги до перемоги, за що їм щира дяка.

Вітаємо переможців! Дякуємо учасникам, зичимо успіхів, здоров’я, натхнення та наступних перемог!!!

Share
Show Buttons
Hide Buttons